به گزارش شهرآرانیوز طبق گفته معصومه توکلی، مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، «مهارتهای ناکافی زوجها در برقراری تعامل مناسب با همسر و آگاهی نداشتن از مهارتهای حل تعارض، از عمده مشکلات زوجها محسوب میشود.» حال هدف نهایی سامانه تصمیم «تصمیمی برای برگشت دوباره به زندگی» زوجهایی است که بنا به دلایلی تصمیم طلاق دارند؛ بنابراین باید این افراد قبل از اقدامات حقوقی و صدور رأی، مشاورهها را بگذرانند تا شاید تصمیمشان به ادامه زندگی مشترک ختم شود.
کارشناس مسئول مراکز مشاوره بهزیستی خراسانرضوی از ثبت بیش از ۸۵هزار جلسه مشاوره قبل از طلاق در شش ماه نخست امسال در سامانه تصمیم خبر داد و گفت: براین اساس میزان سازش زوجها در استان ۲۷درصد بوده است که این میزان سازش بیش از میانگین کشوری است.
حسن حاجیپور در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به تأسیس سامانه تصمیم در خردادماه سال۹۵ توسط ادارهکل بهزیستی و دادگستری خراسانرضوی با هدف ارائه خدمات مشاوره و روانشناختی، اظهار کرد: طی شش ماه نخست امسال، در سامانه تصمیم ۱۷هزارو۴۵ زوج در خراسانرضوی و ۱۰هزار و۶۸۲ زوج در مشهد پذیرش شدهاند.
او تعداد مراکز «تصمیم» در مشهد را ۳۴ مرکز و در استان ۸۲ مرکز اعلام کرد و گفت: مراکز مشاوره و کلینیکهای مددکاری مورد تأیید بهزیستی و دادگستری هستند. براساس قانون حمایت از خانواده افرادی که برای طلاق اقدام میکنند به مراکز مشاوره ارجاع داده میشوند و خدمات مشاوره را طی ۴۵ روز و پنج جلسه مددکاری، روانشناسی، حقوقی و مذهبی دریافت میکنند.
حاجیپور ادامه داد: درصورتیکه گذراندن این دورهها برای افراد منجر به سازش نشود، پرونده آنها به پیشخوان دادگستری ارجاع داده میشود و پس از آن روند حقوقی طی خواهد شد. ضمن اینکه تعرفهها، تعداد جلسات و سیاستگذاریها در مراکز مشاوره همه تحتنظر قوهقضائیه خراسانرضوی است.
او اظهار کرد: توصیه میشود مردم از فرهنگ بهرهگیری از مشاورههای قبل از ازدواج حتما بهرهمند شوند و قبل از اینکه این روند به طلاق ختم شود، زوجها قبل از ازدواج مشاورههای لازم را دریافت کنند تا در زندگی زناشویی خود کمتر دچار مشکل شوند.